FTSO, KAYAKÖY BARIŞ VE DOSTLUK FESTİVALİ’NDE

FTSO, KAYAKÖY BARIŞ VE DOSTLUK FESTİVALİ’NDE
59 Kişi tarafından okundu 07/10/2019

Fethiye Belediyesi, Kayaköy Muhtarlığı ve Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi işbirliğinde gerçekleştirilen Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali’ne Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’ndan tam destek.

Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali, 5 Ekim Cumartesi sabahı yaşanan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle olumsuz koşullar altında başladı. Festival kapsamında kurulan stantlar ve konserler için ayrılan alanları su bastı.  Festivalde stant açanlar zor anlar yaşarken olumsuzluklar; Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Kayaköy ve Karakeçiler muhtarlıklarının özverili çalışmaları ile giderildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tufan ve Emre Başaran Kayaköy’e gitti ve sağanak nedeniyle zor anlar yaşayan stant sahiplerini ziyaret ederek destek verdi. FTSO heyetine TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkan Yardımcısı Salih Aykırı da eşlik etti.

Tarihi Kayaköy’ün ev sahipliği yaptığı festival yoğun katılımla gerçekleşti. Yöreye özgü hediyelik eşyaların ve yöresel yiyeceklerin satışa sunulduğu stantlarda ziyaretçiler bol bol alışveriş yaptı. Tarihi Kayaköy’ü gezip stantlardan alışveriş yapan ziyaretçiler Kuyubaşı kahvesinde soluklandı, canlı müzikle coştu.

Festival alanında stant açan Fethiye’nin en eski ve ilk Fotoğraf stüdyosu olan Foto Kandiye’nin Fethiye ve Kayaköy’ün tarihi fotoğraflardan oluşan tabloları ilgi odağı oldu.

Fethiye Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nin standında tanıtılan tarihi Kayaköy kilimi de yoğun ilgi gördü. Festivalde Fethiye ve Kayaköy’de yaşayan yöresel el işi ile uğraşan amatör sanatçılara da yer aldı. El emeği, göz nuru birbirinden güzel hediyelik ürünler Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali’nde görücüye çıktı. Festivalde ayrıca Kayaköy’ün yöresel gıda ürünleri ve yemekleri de tanıtıldı.