BAŞKONSOLOS ZEREC, BAŞKAN ÇIRALI İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKONSOLOS ZEREC, BAŞKAN ÇIRALI İLE BİR ARAYA GELDİ
99 Kişi tarafından okundu 16/09/2020

Fethiye’ye gelen Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ile Arnavutluk Kocaeli Fahri Konsolosu Ebru Sanver, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi.

FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleşen ziyarette FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, yönetim kurulu üyeleri Ramazan Dim, Fatih Tufan ve Halil İbrahim Öztürk ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu da hazır bulundu. Koronavirüs pandemisi nedeniyle sosyal mesafe ve maske kuralına özen gösterilen görüşmede iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda gerçekleştirilebilecek projeler konuşuldu. Başkan Çıralı ve Başkonsolos Zerec, FTSO’nun Hırvatistan’dan bir ticaret odasıyla ‘kardeş oda’ protokolü imzalayarak karşılıklı ticari bağlantılar kurması konusunda görüş birliğine vardı.

“TÜRKİYE’NİN TURİZM FAALİYETLERİNİ YAKINDAN İZLİYORUZ”

Karşılamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Zerec, Avrupa Birliği üyesi Hırvatistan ile Türkiye’nin ticari ve kültürel olarak büyük benzerlikler gösterdiği belirterek ilişkilerin geliştirilmesi konusunda atılabilecek adımlar olduğunu belirtti. Başkonsolos Zerec, Hırvatistan’ın 4 milyon nüfusa sahip olduğunun altını çizerek en önemli sektörün turizm olduğunu vurguladı. Sahil ülkesi olan Hırvatistan’da turizm sezonunu uzatmak için Türkiye’yi ve Fethiye bölgesinde büyük gelişme kaydeden doğa turizmini yakından incelediklerini kaydeden Başkonsolos Zerec, bu konuda Başkan Çıralı’nın tavsiyelerini duymaktan büyük memnuniyet duyacağını sözlerine ekledi.

“KÜLTÜREL DEĞERLERİ ÖN PLANA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Fethiye turizminin gelişmesi için Babadağ’daki çalışmaların yanı sıra birçok tanıtım faaliyeti gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Çıralı, tüm bunların yanında kültürel değerlere de büyük önem verdiklerini söyledi. İlçe turizmine dolaylı yoldan büyük katkılar sunacak Seydiler Kilimi için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Belgesi alındığını Kaya İnciri için de çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Çıralı, FTSO üyelerinin de desteğiyle pandemi sürecinin üstesinden gelmek ve Fethiye’yi bu süreçten en az zararla atlatmak için yoğun çaba gösterdiklerini vurguladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonunda Başkan Çıralı ve Başkonsolos Zerec birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.