6 NOLU KONAKLAMA HİZMETLERİ GRUBU ONLİNE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE TOPLANDI

6 NOLU KONAKLAMA HİZMETLERİ GRUBU ONLİNE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİYLE TOPLANDI
154 Kişi tarafından okundu 30/12/2020

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Grubu, online video konferans yöntemiyle toplandı.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısına 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Grubu’ndan 43 üye katıldı. Toplantıda pandemi sürecinden yoğun şekilde etkilenen otel ve konaklama tesislerinin sorunları ele alındı.

Katılımcılara seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, pandemiden en çok etkilenen sektörün turizm, konaklama ve bağlı sektörler olduğunu söyledi. Pandeminin Türkiye’de görüldüğü geçen Mart ayından itibaren konaklama sektörünün sorunlarının çözülmesi için olağanüstü çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Çıralı, turizm sektörü için birçok hibe destek talebinde bulunduklarını ancak bu alanda yeterli destek alamadıklarını kaydetti. Konaklama vergisinin ertelenmesi için yaptıkları girişimlerden ise olumlu sonuçlar aldıklarını kaydeden Başkan Çıralı, konaklama vergisinin önce 2021’e daha sonra ise 2022’ye ertelendiğini belirtti.

Sektör üzerindeki vergi yükünün azaltılması için ayrıca girişimlerde bulunduklarını vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Muhtasar, KDV, SGK ödemelerinin ötelenmesini birçok defa toplantılarda Rıfat Beye ilettik ve ilk hayata geçen tedbirlerden biri de bu konu oldu. İlk etapta Muhtasar-KDV-SGK ödemeleri 6 ay ertelendi.  Sonrasında da Yapılandırma yasası çıkarıldı ve kamuya olan tüm borçların yapılandırılması sağlandı. Konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde KDV oranları önce 2021 yıl sonuna kadar yüzde 8'den yüzde 1'e Yolcu Taşımacılığında ise yüzde 8 indiridi. Daha sonra KDV indirimleri 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatıldı. Otopark Yönetmeliği’nin yürürlük tarihi belirli aralıklarla ertelendi. Oda ve borsalara da esnaf kefalet kooperatifleri benzeri bir kredi sistemi kazandırılmasını birçok toplantıda ve yazıda dile getirdik. Ancak maalesef gerçekleşmedi.” diye konuştu.

Başkan Çıralı’dan sonra tek tek söz alan grup üyeleri yaşadıkları sorunları dile getirdi.