OTO KİRALAMA VE SEYAHAT ACENTELERİ GRUBU SEKTÖR SORUNLARINI KONUŞTU

OTO KİRALAMA VE SEYAHAT ACENTELERİ GRUBU SEKTÖR SORUNLARINI KONUŞTU
179 Kişi tarafından okundu 13/01/2021

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 9 Nolu Oto Kiralama ve Seyahat Acenteleri Grubu, video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu.

FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 37 meslek grubu üyesi katıldı. Üyelerin tek tek söz aldığı toplantıda koronavirüs aşısına ilişkin son gelişmeler ve Avrupa’da gündemde olan aşı karnesi konuları masaya yatırıldı. Sektörün 2021 yılında önünü görmekte zorlandığını belirten sektör temsilcileri, zor günlerden geçtiklerini dile getirdi. Toplantıda Yunanistan’a yapılan feribot seferlerinin sekteye uğramaması için AB kararlarının önemsenmesi gerektiğine de vurgu yapıldı.

Üyelere seslenen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, talepleri tek tek not aldıklarını belirterek ilgili bakanlık ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) raporlar halinde iletmeyi sürdüreceklerini söyledi. Babadağ Teleferik Projesi hakkında da bilgiler veren Başkan Çıralı, teleferiğin faaliyete geçmesi ile birlikte bölge turizmine ciddi katkılar vereceğini, Fethiye’nin koronavirüs pandemisinin olumsuz etkilerini hızlı bir şekilde atlatmasında büyük pay sahibi olacağını kaydetti.

Pandeminin en büyük zararı turizm ve turizme bağlı sektörlere verdiğini anlatan Başkan Çıralı, “İlk günden bu yana sektörlerimizin sıkıntılarını en aza indirmek için çalışıyoruz. Turizm sektörümüz için hibe destekler istedik. Pandeminin ilk gününden bu yana her toplantıda gündeme getirdiğimiz talepler doğrultusunda turizm sektörü için sektörel bir destek paketi oluşturulmasına ve birçok farklı kredi paketi çıkarılmasına vesile olduk. Konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde KDV oranları önce 2021 sonuna kadar yüzde 8’den yüzde 1’e yolcu taşımacılığında ise yüzde 8’e indirildi. Daha sonra KDV indirimleri 31 Mayıs 2021 tarihine kadar uzatıldı.” dedi.

Önümüzdeki süreçte de üyelerin tüm sorunlarına TOBB ve ilgili bakanlıklar aracılığıyla çözüm üretmeye çalışacaklarını aktaran Başkan Çıralı, katılımlarından dolayı tüm üyelere teşekkür etti.