MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI, FTSO’YU ZİYARET ETTİ

MUĞLA VERGİ DAİRESİ BAŞKANI, FTSO’YU ZİYARET ETTİ
212 Kişi tarafından okundu 24/02/2021

Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, 32’ncisi düzenlenen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri kapsamında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret etti. Ziyarette turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemeler ile yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesi konusu gündeme geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl Şubat ayının sonra haftası kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, Fethiye Vergi Dairesi Müdürü Mithat Aktar, Fethiye Vergi Dairesi müdür yardımcıları Murat İblikçi ve Mülkiye Kadıoğlu, FTSO’yu ziyaret etti. Ziyaretçileri, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Başkan Yardımcısı Kemal Hıra, yönetim kurulu üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran, Fatih Tufan ve Şevket Süreyya Gürol ile FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu karşıladı.

Ziyarette ilk olarak vergi bilincinin oluşturulması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele konuları gündeme geldi. Göüşmede inşaat ve turizm sektörü başta olmak üzere FTSO üyelerinin yaşadığı sorular da konuşuldu.

Turizm sektörünün yaşadığı gelir kaybına dair yapıcı vergisel düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, yapılandırma ödemelerinin ilk taksitinin ötelenmesinin iş dünyasını çok rahatlatacağını kaydetti. Üyelerin pandemi sürecine rağmen devlete karşı sorumluluklarını yerine getirmek için yoğun çaba gösterdiğini vurgulayan Başkan Çıralı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek FTSO çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Farklı illerde maliyenin her biriminde görev aldıktan sonra, 6 ay önce Muğla’ya atandığını kaydeden Muğla Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ise şehri ve sektörleri tanımak için çaba gösterdiğini söyledi. Muğla’da ilçeler bazında dağınık bir yapılanma olduğunu vurgulayan Başka Kaya, “Tüm ilçelerimize eşit ve adaletli hizmet dağıtma hedefindeyiz. Tüm vatandaşlarımıza kapımız açık. Vatandaşlarımızı, bizden daha üstün tutan bir hizmet anlayışıyla çalışıyoruz. Mevzuat dâhilinde vatandaşlarımıza ne kadar yardımcı olabileceksek, olmaya hazırız.” dedi.