* 1. Türk-Uganda İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* 1. Türk-Uganda İş Konseyi Ortak Toplantısı Hk.

Sayın Üyemiz,

DEİK/Türk-Uganda İş Konseyi tarafından 16-19 Ocak 2013 tarihleri arasında Uganda’ya bir heyet ziyareti gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Söz konusu ziyaret kapsamında 18 Ocak 2013 tarihinde Uganda Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ülkedeki iş ortamı ve fırsatlarına ilişkin heyet üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantısı ile 19 Ocak 2013 tarihinde 1. Türk-Uganda İş Konseyi Ortak Toplantısı ve firmalar arası ikili görüşmeler gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Özellikle son yıllarda Afrika’nın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olan Uganda, Afrika’nın ikinci büyük kahve üreticisidir. Albert gölü havzasında 2 milyar varil dolayında petrol bulunan ve bölgenin tamamının taranması halinde petrol rezervinin 6 milyar varil olduğu tahmin edilen Uganda’nın bu miktar ile Gabon (2 milyar varil) ve Çad’ı (1.8 milyar) geride bırakarak Sudan’la (6.4 milyar varil) aynı kategoriye çıkması ve ülkenin petrol gelirinden 2015’den itibaren istifade etmeye başlaması beklenmektedir. Uganda ekonomisi Afrika Rekabetçilik raporuna göre Sahraaltı Afrika ülkeleri arasında en açık ve liberal ekonomi olarak ön plana çıkmaktadır. Hükümetin, enerji altyapısı ve ulaşımdaki engellerin aşılması amacıyla özellikle altyapı harcamalarında büyük artış öngören, 2010 ve 2015 yıllarını kapsayan ve petrol rafinerisi inşası, petrol dağıtım şebekesi ve hidroelektrik santrali kurulmasını içeren Ulusal Kalkınma Planı çerçevesinde kamu-özel sektör ortaklıklarını ön plana çıkarmayı hedefleyen projelerin hayata geçmesi beklenmektedir.

Uganda’nın önde gelen işadamları ile bir araya gelme imkanı sunacak söz konusu seyahate katılmak isteyen firmalar tarafından ekte yer alan başvuru formunun doldurularak katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontu ile birlikte en geç 7 Ocak 2013 tarihine kadar DEİK’e (bkavala@deik.org.tr, Tel: 0212 3395032; Faks: 0212 2703592) iletilmesi gerekmektedir.

Başvuru Formu