1774 SAYILI KİMLİK BİLDİRİMİ KANUNU HK. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

1774 SAYILI KİMLİK BİLDİRİMİ KANUNU HK.

Fethiye Kaymakamlığı’ndan Odamıza iletilen yazıda, Muğla Emniyet  Müdürlüğü’nden alınan yazıya atfen, 1774 sayılı Kimlik Bildirimi Kanununda da belirtildiği üzere Fethiye Kaymakamlığının sorumluluk alanı içerisinde özel veya resmi, her türlü konaklama, dinlenme, bakım ve tedavi tesisleri ve işyerleri ile konutlarda geçici veya sürekli olarak kalanlar, oturanlar, çalışanlar ve ayrılanlar ile araç kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin, mevsimlik tarım işçisi olarak sürekli ikametinin dışında başka bir ilde çalışmak amacıyla geçici olarak yer değiştirenlerin kimlik bildirimlerinin yapılmasının zorunlu olduğu, ilçemizin sezonluk işçi göçü sirkülasyonu göz önünde bulundurulduğunda sezonluk işçi çalıştıran firmaların çalışan personeli ile ilgili düzenli olarak Fethiye Polis Merkezi Amirliği’ne kimlik bildiriminde bulunmalarının kamu güvenliği sağlanmasında büyük önem arz ettiği belirtilmektedir.

Bu nedenle, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında yapımı devam eden inşaatlarda çalışan sezonluk işçiler, mevsimlik tarım işçileri başta olmak üzere otellerde, umuma açık eğlence mekanları ve benzeri yerlerde çalışanlara ait kimlik bildirim formlarının düzenlenerek Fethiye Polis Merkezi Amirliğine bildirilmesi gerekmektedir.  Bildirilmeyenler hakkında ilgili kanun maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı belirtilmiştir.

Tüm üyelerimize duyurulur.