2. EL ARAÇ ALIM SATIMI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI 24-25 EYLÜL`DE - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2. EL ARAÇ ALIM SATIMI MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI 24-25 EYLÜL`DE

MOTORLU KARA TAŞITI ALIM SATIM MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI 24-25 EYLÜL 2018 TARİHLERİNDE YAPILACAK

24-25 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları için başvurular Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda başladı.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal eden firma sahiplerini yakından ilgilendiren Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Mesleki Yeterlilik Sınavları Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Hizmetleri Anonim Şirketi (MEYBEM A.Ş.) işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in yürürlüğe girmesi ile söz konusu işte faaliyet gösteren firmalara ‘Yetki Belgesi’ alması zorunluluğu getirildi.

Yönetmelik hükümlerine göre 13 Ağustos 2018 tarihinden önce ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden gerçek veya tüzel kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların faaliyetlerine devam edebilmesi için durumlarını Yönetmelikte öngörülen şartlara uygun hale getirerek 13 Ağustos 2019 tarihine kadar Ticaret İl Müdürlükleri’nden ‘Yetki Belgesi’ alması gerekmektedir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunlu Hale Geldi

‘Yetki Belgesi’ alabilmek için; ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan firma yetkililerinin ve satış danışmanlarının mesleğin ehliyeti olarak kabul edilen ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ni almaları şartı getirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti alanlarında 2 adet ulusal yeterlilik kabul edilmiştir.

• Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapılan işletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin alması gereken Mesleki Yeterlilik belgesidir.

Yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki etapta gerçekleştirilecek sınavlara başvuruda nüfus cüzdanı fotokopisi iki adet vesikalık fotoğraf ve ödeme dekontları istenmektedir. Ücretler; Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı (Seviye 4) için 550TL Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu (Seviye 5) için 600TL’dir.

Ödemeler İşbankası Akay Şubesi - IBAN: TR57 0006 4000 0014 2011 1580 36 nolu hesaba yatırılacak olup; ödeme sırasında ad-soyad/ TC kimlik numarası/sınava girilen ulusal yeterlilik bilgisi/ilçe bilgilerinin yazılması önem arz etmektedir.

24-25 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik Sınav başvuruları 14 Eylül 2018 Cuma mesai bitimine kadar Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılacak.

1. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Danışmanı - Başvuru Formu
  2. Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu - Başvuru Formu