* 2. Uluslararası Saraybosna Yatırım Konferansı [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* 2. Uluslararası Saraybosna Yatırım Konferansı [TOBB]

Sayın Üyemiz,

TOBB`den alınan bir yazıda, Bosna Bank International (BBI) tarafından, İslam Kalkınma Bankası, Uluslararası Kalkınma Ortaklığında Küresel İşbirliği, Bushnak Grup işbirliğinde, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve Bosna Hersek Dışişleri Bakanlığı desteğiyle 6-8 Nisan 2011 tarihlerinde Saraybosna’da "2. Uluslararası Yatırım Konferansı"nın gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Bosna Hersek ve Balkan bölgesinde ikili ülke ilişkilerini geliştirmek, yatırım ve ticari ilişkileri artırmak amacıyla düzenlenen konferansa T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipovic, Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkovic, T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bill Clinton ve İslam Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kamil’in yanı sıra Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Slovenya, Karadağ ve Makedonya’dan üst düzey hükümet temsilcilerinin katılması öngörülmektedir.

Başta altyapı, enerji (hidro enerji santralleri), ahşap sanayi, tarım, turizm ve eğitim sektörleri olmak üzere çeşitli konuların ele alınacağı Yatırım Konferansına bölgenin önde gelen işadamları katılarak işbirliği fırsatlarını değerlendirecektir.

Söz konusu konferans hakkında detaylı bilgi ve otel rezervasyon hizmeti http://www.sarajevobusinessforum.com/ adresinde yer almaktadır. Katılımcılar, TOBB-DEİK organizasyonunda düzenlenen Türk işadamları heyetinde yer aldığı takdirde konferans katılım ücreti olan 400 avrodan muaf olacaktır. Katılım için, ekte yer alan başvuru formunun doldurularak en geç 28 Mart 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Aslı Cora; acora@deik.org.tr Faks: 0212 339 50 65) iletilmesi gerekmektedir.