2016 MİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2016 MİLLETLERARASI TİCARET ODASI (ICC) FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ

ICC tarafından bu yıl fotoğraf yarışmasının ikincisi düzenlenmektedir, bu seneki yarışmanın teması:  #PeoplePlanet’dir.

Yarışma, insanlık ve doğal çevre arasındaki ilişkiyi inceleyen girişimleri gösterebilmek için dünya üzerinde her yerden profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıları davet etmektedir. Bu etkileşim tehlike altındaki türlerin korunmasından, devam eden göç sorunlarına kadar dünyanın en acil ve zorlu sorunların çoğunun merkezi olmasının yanı sıra ICC (Milletlerarası Ticaret Odası)’nın kuvvetle desteklediği Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin en önemlisidir.

Çalışmalar Milletlerarası Ticaret Odası Genel Sekreteri John Danilovich başkanlığında seçkin bir uluslararası jüri tarafından değerlendirilecektir.

Kazanan fotoğraflar, #PeoplePlanet temasını en güçlü şekilde işleyerek son elemeye kalan görüntülerden oluşan seçmelerin yanında sergilenecektir.

Sergi Aralık 2016 yılında Paris'te ICC Küresel Genel Merkezi’nde yapılacaktır.

Fotoğraf yarışması hakkında detaylı bilgi için lütfen http://www.iccwbo.org/photoaward/ internet adresini ziyaret ediniz.

BAŞVURULAR

Yarışma, #PeoplePlanet temasını büyüleyici ve düşünmeye zorlayan bir şekilde sunmaya davet edilen amatör, profesyonel veya öğrenci tüm fotoğrafçılara açıktır.

Jüri heyeti kazananları:

·         Birincilik Ödülü: 5.000 €

·         ICC Yılın Genç Fotoğrafçısı Ödülü (26 yaş ve altı): 2 000€  ödülleri ile ödüllendirecektir.

TEMA:

#PeoplePlanet

Yarışma, insanlık ve doğal çevre arasındaki ilişkiyi inceleyen girişimleri gösterebilmek için dünya üzerinde her yerden profesyonel ve amatör tüm fotoğrafçıları davet etmektedir. Bu etkileşim tehlike altındaki türlerin korunmasından devam eden göç sorunlarına kadar dünyanın en acil ve zorlu sorunların çoğunun merkezidir.

Nitelik

Katılım, 18 yaş ve üzeri profesyonel ve amatör herkese açıktır.

DİKKAT:

·         18 yaş altı kişilerin katılması mümkün değildir.

·         Yarışma ulusal komiteler ve iştirakleri de dahil olmak üzere ICC çalışanlarına açık değildir.

GEREKLİLİKLER/SUNUŞ

Kayıt dönemi

Yarışmaya katılım süresi Paris saatine göre 5 Temmuz 2016 ile 28 Ekim 2016 gece yarısı tarihleri arasındadır.

Giriş kuralları 2016

·         Katılım, daha önceden gösterilmeyen veya sergilenmeyen ve katılımcının eseriyle ilgili tüm haklara şahsen sahip olduğu orijinal, özgün eserler ile sınırlıdır.

·         Diğer yarışmalarda ödül kazanmış ya da diğer yarışmalara sunulmuş olan eserler ile bu yarışmaya katılım sağlanamaz.

·         Bu yarışma için gönderdikten sonra aynı eser ile diğer yarışmalara katılım sağlanamaz.

·         Akıllı telefonlar da dahil olmak üzere (orta ve büyük formatlı dijital kameralar dahil) herhangi bir dijital cihaz ile oluşturulan görüntü veri dosyaları ve yazılım/bilgisayar programı veya başka araçlar kullanılarak rötuş edilmiş fotoğraflar ile katılım sağlanabilecektir.

·         Kamera uygulaması veya fotoğraf düzenleme uygulamasını kullanılarak rötuş edilmiş fotoğraflar da kabul edilir.

·         Renkli ve tek renkli görüntülerin her ikisi de kabul edilecektir.

·         Film kamerası ile çekilen film sahnesi veya fotoğraf taramasından yakalanan fotoğraflar ile de katılım yapılabilir.

·         Katılacak her eser ile birlikte, mutlaka bir başlık ve esere ilişkin kısa bir tasvir/açıklama yazısı (maksimum 100 kelime) de mutlaka gönderilmelidir.

Ø  Dosya formatı; JPEG / 300 dpi tavsiye edilen

Ø  Jüri tarafından değerlendirme süreci için standart renk alanı: SRGB

Ø  Dosya boyutu: 10 MB’a kadar

·         Yarışmaya katılmak için; online başvuru formu doldurulmalı  http://iccwbo.org/Photoaward-form/ , katılımcının çalışması yüklenip teslim edilmelidir.

·         E-posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ödüller ve ikramiyeler

·         Birincilik Ödülü: 5.000 €

·         ICC Yılın Genç Fotoğrafçısı Ödülü (26 yaş ve altı): 2 000 €

Jüri heyeti

Altı kişiden oluşan üst düzey bir jüri heyeti gönderilen eserleri değerlendirecektir. Daha fazla bilgi yarışmanın internet sitesinde ilan edilecektir.

Kazananlara Bildirim

·         Kazananlar 2016 Kasım sonuna kadar e-posta yoluyla haberdar edilecektir.

·         Lütfen Unutmayınız ki: organizatörün bildirim e-postasını gönderildiği tarihten itibaren 14 gün içinde sunucu arızası ya da başka bir sebepten dolayı yanıtlamayan katılımcılar diskalifiye olacaktır. Bu nedenle katılımcılar e-posta adreslerindeki herhangi bir değişikliği bu web sitesindeki giriş sayfasını kullanarak, organizatöre mutlaka bildirmelidirler.

·         Organizatör, e-postanın ulaşması konusunda meydana gelecek her türlü istenmeyen/dezavantajlı durumlardan sorumlu tutulamaz.

Ödül töreni ve sergi

Finale kalan tüm çalışmalarının yer aldığı sergi Paris'te ICC Küresel Genel Merkezi’nde Aralık 2016 yılında yapılacaktır. Daha fazla detay zamanı gelince paylaşılacaktır.

Genel sorularınız için, photoaward@iccwbo.org  adresine e-posta  gönderebilirsiniz.