2017 YILINA İLİŞKİN İTHALAT REJİMİ KARARINA EK KARAR ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN TEBLİĞ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Ekonomi Bakanlığı tarafından hazırlanan (İthalat:2016/3) sayılı 2017 Yılına İlişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Karar Çalışmalarına İlişkin Tebliğ, 30.09.2016 tarihli ve 29843 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Söz konusu tebliğin 1 inci maddesinin birinci fıkrasında, Tebliğ ile, ithalat sırasında tahsil edilecek gümrük vergileri ile Toplu Konut Fonu oranlarını belirleyen İthalat Rejimi Kararına Ek Kararın hazırlanması aşamasında, ilgili şirketlerin, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının görüş ve taleplerini; 14/5/1964 tarihli ve 474 sayılı Gümrük Giriş Tarife Cetveli Hakkında Kanunun Bakanlar Kuruluna tanıdığı yetki ve taraf olduğumuz Gümrük Birliği, Dünya Ticaret Örgütü Kuruluş Anlaşması, Serbest Ticaret ve Tercihli Ticaret Anlaşmaları başta olmak üzere uluslararası yükümlülüklerimizi göz önünde bulundurarak değerlendirmeye alınmasının amaçlandığı ifade edilmektedir.

Aynı Tebliğ'in 2 inci maddesinin birinci fıkrasında, İthale konu eşyanın ticari tanımı ve gümrük tarife istatistik pozisyonu belirtilerek, tatbik edilmesi talep edilen gümrük vergisi ile Toplu Konut Fonu oranına veya miktarına ilişkin gerekçeli taleplerin; şirketler ve Sivil Toplum Kuruluşları için Tebliğ yayımlandıktan sonra 20 gün içinde, Tebliğ ekinde yer alan Başvuru formu ile Ekonomi Bakanlığı'nın ithalatrejimi@ekonomi.gov.tr elektronik posta adresine, ilgililerin kurumsal elektronik posta adresinden iletilmesi öngörülmüştür.

İlgili üyelerimize duyurulur.

2017 Yılına İlişkin İthalat Rejimi Kararına Ek Karar Çalışmalarına İlişkin Tebliğ için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.