2022 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2022 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması

Sayın Üyemiz, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası araştırması gerçekleştirilmektedir. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gerçekleştirilecek olan işgücü piyasası araştırması(İPA) ile ilimizde istihdam ve işsizlik sorununun çözümü için işgücünün yapısı ile sektörler bazında işgücü, niceliği, eğitimi, niteliği hakkında ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik bilgi toplanması ve işgücünün yetiştirilmesine yönelik programların geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün 11.04.2022 tarih ve 11282870 Sayılı Talimatı ile 2022 yılı İşgücü Piyasası Araştırması’nın (İPA) alan çalışması, Hizmet Merkezi personellerince 18 Nisan – 27 Mayıs 2022 tarihleri arasında 337 işyerine telefon, mail gibi iletişim araçlarının kullanılması aracılığıyla işyeri bilgi formu uygulamak suretiyle veya gerektiğinde bizzat ziyaret edilmek suretiyle gerçekleştirilecektir.

İşyerlerine uygulanacak bilgi formu ile alınan bu bilgiler, yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak maksadıyla toplanmakta olup, gizliliği 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile teminat altına alınmıştır. Araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin de Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken esas temelleri oluşturacaktır.

Bilgilerinize sunarız.