4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu Hakkında Önemli Düzenleme - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanunu Hakkında Önemli Düzenleme

Değerli Üyemiz,

Malumlarınız olduğu üzere tüm dünyada küresel bir tehdit duruma gelmiş olan Covid-19 salgınına karşı ülkemiz genelinde koruyucu tedbirlerin alınması gerekliliğinin ortaya çıktığı ve Koronavirüsün yayılımının önlenmesi ve taşımacılara etkisini en aza indirgenmesini teminen, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında bir kısım tedbirler alınmıştı. Ancak, ülkemizde ve dünyada Koronavirüsün salgınına ilişkin normalleşme sürecinin başlaması nedeniyle, söz konusu tedbirlerin kaldırılması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Bu kapsamda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan yazı ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve KKarayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında alınan geçici tedbirlerin 21.02.2022 tarihli Bakanlık Oluru ile 01.07.2022 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacağı bildirilmiştir.

01.07.2022 tarihi itibariyle kaldırılacak geçici / süreli düzenlemeler ilişikte sunulmaktadır.

koranavirus-tedbirleri-gecici_sureli-duzenleme.pdf