* 5. YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı (22-26 Ekim 2014) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* 5. YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı (22-26 Ekim 2014)

Değerli Üyemiz,

İlki 2010 yılında düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, yöresel ürün üreticileri ve yetiştiricilerinin; bağımsız veya bölgesel ticarete öncülük eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve belediyeler gibi kuruluşların çatısı altında katıldığı bir organizasyon olarak, kapılarını beşinci kez açacak.

22-26 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya EXPO Center Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, yöresel ürünlerimizin varlığını koruyup geliştirmeyi hedefliyor. YÖREX, yöresel ürün üreticilerinin ekonomik gelişimlerine yardımcı olmak; yöresel ürünleri koruma altına alan Coğrafi İşaret (Cİ) Tescili ve Menşe Adı Koruması (MAK) gibi hukuki düzenlemelerin yaygınlaşmasını sağlamak gibi amaçlarla yola çıkan bir organizasyondur.

Dünya genelinde geleneksel olarak gerçekleştirilen benzeri yöresel ürün pazarlarının 50 Milyar dolarlık bir ticaret hacmi yarattığı bu açıdan İl ve İlçelerin en meşhur ürünleriyle ülke ve bölge ekonomilerinin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağı ifade edilmektedir.

Bu yıl “Sizin Oraların Neyi Meşhur “ sloganı ile açılacak ve katılımcıların satış da yapabileceği fuar ile ilgili detaylı bilgiye ekteki PDF dosyasından yada www.yorexfuar.com web adresinden erişebilirsiniz.

YÖREX Broşür