509 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklik Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

509 Sıra Nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Yapılan Değişiklik Hakkında

Sayın Üyemiz,

Gelir İdaresi Başkanlığı 509 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde Değişiklik yapılmasına dair taslak tebliğ yayınladı. Tebliğe göre e-belge uygulamalarına geçiş zorunluluğu kapsamı genişletildi, ciro sınırlamaları aşağıya çekildi.

E-arşiv fatura olarak düzenleme zorunluluğu getirilen faturalar, 5.000-30.000 TL sınırları 01.03.2022 itibariyle vergi mükellefi olanlar için günlük 5.000 TL olan e arşiv fatura kesme sınırı 2.000Tl'ye indirilmiştir. Vergi mükellefi olmayanlar için aynı gün içerisinde 30.000Tl olan e arşiv fatura kesme sınırı ise 5.000Tl ye indirilmiştir. Ayrıca E-Fatura ve E-defter hadlerinde önemli değişiklikler olmuştur.

Tebliğ ile ilgili detaylı bilgi için https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/01/20220122-10.htm