* 6. Ethio-Chamber Uluslararası Ticaret Fuarı ve Etiyopya Heyet Ziyareti Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* 6. Ethio-Chamber Uluslararası Ticaret Fuarı ve Etiyopya Heyet Ziyareti Hk.

Sayın Üyemiz,

Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörel Birlikler organizasyonunda, 27 Kasım – 3 Aralık 2013 tarihleri arasında, başkent Addis Ababa’da gerçekleştirilecek 6. Ethio-Chamber Uluslararası Ticaret Fuarı ile eşzamanlı olarak DEİK/Türk-Etiyopya İş Konseyi tarafından, Etiyopya’ya bir heyet ziyareti düzenlenmesi ve bu kapsamda İş Konseyi Karşı Kanadı Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörel Birlikler işbirliği ile Türk-Etiyopya İş Konseyi Ortak Toplantısı gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Yaklaşık 91 milyon nüfuslu bir pazar olan Etiyopya’nın ürünleri ve servislerini tanıtmak, çeşitli iş alanlarında bağlantıları güçlendirmek ve yerel sanayiler arasında rekabeti arttırmak için teknoloji ve bilgi transferi sağlamak amaçlarıyla düzenlenen fuarın, makine ekipmanları ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren çok sayıda imalatçı, ithalatçı, ihracatçı, yerel imalatçılara ürün ve teknolojik destek sağlayan yerli ve yabancı firmalar ve hizmet sağlayıcı firmaları potansiyel müşteriler ile bir araya getirmesi beklenmektedir. Bununla birlikte, potansiyel yatırımcılar, Doğu ve Güney Afrika Ülkeleri Ortak Pazarı (COMESA) üyesi olan Etiyopya’daki yatırım olananaklarını da tanıma fırsatı yakalayacaktır.

Söz konusu fuara katılmak ve fuar ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen firmalar, http://ethiochamberinternationaltradefair.com adresinden fuarın resmi sayfasına ulaşabilirler. Kısıtlı yer kalan fuara katılmak için doldurulması gereken başvuru formu ile katılma koşulları hakkındaki bilgiler bu sayfada yer almaktadır. Söz konusu fuara katılacak firmaların başvurularını müteakip gerekli ayarlamaların yapılabilmesini teminen başvuru formlarının bir örneğinin tarafımıza da iletilmesi gerekmektedir.

İlaveten söz konusu fuara paralel olarak İş Konseyimiz tarafından 26 – 30 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenecek ve Etiyopya’nın önde gelen işadamları ile ikili görüşmeler imkanı sunacak seyahate katılmak isteyen üyelerimiz tarafından ekte yer alan başvuru forumunun doldurularak en geç 2 Eylül 2013 tarihine kadar DEİK’e (gkarabeyoglu@deik.org.tr, Tel: 0212 3395061; Faks: 0212 2703592) iletilmesi gerekmektedir.

NOT:
- Seyahatin KOSGEB Yurt Dışı İş Gezisi Desteği kapsamına alınması konusunda KOSGEB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Söz konusu girişimin olumlu olarak neticelenmesi halinde KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olan firmalar, KOSGEB Müdürlüklerine başvurarak anılan teşvikten yararlanabilecektir. Bu nedenle, teşvikten yararlanmak isteyen ve KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı olmayan firmaların kayıt prosedürlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Başvuru Formu