7143 SAYILI YAPILANDIRMA SÜRE UZATIMI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

7143 SAYILI YAPILANDIRMA SÜRE UZATIMI

Sosyal Güvenlik Kurumuna olan prim,işsizlik ve idari para cezası  borçlarını 7143 sayılı yasa kapsamında yapılandıran ancak bir nedenle taksitlerini süresi içinde ödeyemeyenler için;

7159 sayılı Karayolları Trafik Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 7143 sayılı Kanuna eklenen Geçici 2 nci madde ile ilk iki taksiti ödemeyerek yapılandırması bozulanlara yeni hak verilmesinin yanında, ayrıca 2018 Aralık ve 2019 Ocak aylarında ödenmesi gereken üçüncü taksitleri ödeme süreleri de uzatılmıştır.

7143 Yapılandırması Bozulanların,

• 7143 sayılı Kanuna istinaden borçlarını yapılandırmış olup, peşin ödeme yolunu seçip ödemeyi zamanında yapamayan, birinci veya ikinci taksiti ödemediği için yapılandırması bozulanlardan, yapılandırmanın bozulmasına neden olan tutarları, ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar (bu tarih dâhil) geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammı (aylık yüzde 2 – ay kesirlerine isabet eden gecikme zammı günlük olarak hesap edilecek) ile birlikte, 2019 yılı Şubat ayı sonuna kadar ödemeleri şartıyla yapılandırma hakları devam edecektir.

Üyelerimize duyurulur.