7223 SAYILI ÜRÜN GÜVENLİĞİ ve TEKNİK DÜZENLEMELER KANUNU HK. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

7223 SAYILI ÜRÜN GÜVENLİĞİ ve TEKNİK DÜZENLEMELER KANUNU HK.

TOBB tarafından Odamıza iletilen yazıda, Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünün bir yazısına atfen, ülkemizde ürün güvenliği uygulamalarının Bakanlıklarınca hazırlandığı ve 2002 yılından itibaren yürürlükte olan 4703 sayılı "Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun"a istinaden yapıldığı belirtilmektedir. Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) mevzuatında yapılan değişikliklere uyum sağlanması ve uygulamada karşılaşılan bazı boşlukların bertaraf edilmesini teminen, söz konusu Kanun'un yenilenmesi ihtiyacının ortaya çıktığı ve 4703 sayılı Kanunun yerine geçmek üzere "Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu"nun 7223 sayı numarasıyla 12 Mart 2020 tarihli ve 31066 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yasallaştığı bildirilmektedir.

Bu kapsamda 7223 sayılı Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanununun 12 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtilmekte olup ilgili Kanun metnine ekten,  ayrıca https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/03/20200312-1.htm internet adresinden erişim imkânı bulunmaktadır. Ayrıca bu süre zarfında, Bakanlıklarınca 4703 sayılı Kanunun uygulama mevzuatının 7223 sayılı Kanun ve AB mevzuatındaki yenilikler çerçevesinde güncellenmesi, ihtiyaç duyulan yeni uygulama mevzuatının hazırlanması ve 7223 sayılı Kanunla eş zamanlı olarak yürürlüğe girmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.

7223 SAYILI ÜRÜN GÜVENLİĞİ ve TEKNİK DÜZENLEMELER KANUNU