7256 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

7256 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HAKKINDA KANUN

7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 17 Kasım 2020 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun ile getirilen bazı düzenlemeler özetle şu şekildedir:

• Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacaktır.
  • TOBB, TESK, Türkiye Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemeleri de yapılandırmaya dahil olacaktır.
  • Belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamaları ve irtifak hakkı tesisinden kaynaklanan alacakları da yapılandırma kapsamına alınacaktır.

Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların; 31/12/2020 tarihine kadar (bu tarih dâhil) ilgili idareye başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Bu Kanun hükümlerine göre hesaplanan tutarlar, peşin veya taksitler hâlinde ödenebilir. Ödeme türüne göre uygulanacak indirimler, katsayılar ve diğer bilgiler kanunda mevcuttur.

7256 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile muhtelif kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin bilgi notu ekte sunulmaktadır.

Tüm üyelerimize duyurulur.

7256 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI KANUNU