*A TÜRÜ, B1, D1 VEYA D4 YETKİ BELGESİNE SAHİP ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!!! - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*A TÜRÜ, B1, D1 VEYA D4 YETKİ BELGESİNE SAHİP ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE!!!

Sayın Üyemiz,

Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yolcu taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı’ndan A Türü, B1, D1 veya D4 yetki belgesi alan gerçek ve tüzel kişilerin faaliyetleri ile ilgili 18.02.2011 tarih ve 2011/KUGM-08/YOLCU sayılı Genelge ile bir kısım değişiklikler yapılmıştır.

-      Böylece, A1 yetki belgesi sahipleri merkezi adresleri dışında şube açabilirler iken, yapılan değişiklikle yetki belgesi sahipleri il sınırları içerisinde olmak üzere şube açabilirler.

-      A1 ve A2 yetki belgesi sahipleri; Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 13’üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) veya (ç) bentlerinde yer alan şartlara uygunluğunu belirten tutanağı daha önceki düzenleme ile ilgili belediyeden alacak iken, söz konusu Genelge ile Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nden alacaklardır.

Ayrıca Genelge’ye göre,

• T1 veya T2 yetki belgeli bir yolcu terminalinden kalkış/varış yapmak ve ara durak kullanmamak kaydıyla B1 veya D1 yetki belgesi sahiplerine 100 km’nin altındaki şehirlerarası mesafeler için de müstakil hat verilmesi,

• Tarifeli taşıma yapan A1, B1, D1 ve D4 yetki belgesi sahiplerinin faaliyetleri süresince; Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 55 inci maddesinin birinci veya 60 ıncı maddesinin üçüncü fıkrasını bir yıl içerisinde bir defadan fazla ihlal etmemesi,

Uygun bulunmuş ve ilgililere bildirilmiştir. Konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen üyelerimizin Odamıza müracaatları rica olunur.