ABD Pazarına E-ihracat Desteği - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ABD Pazarına E-ihracat Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey), KOBİ'lerin ABD'ye e-ihracat yapabilmelerine destek verebilmek amacıyla iş birliği yaptı. Başvurular ile seçilen firmalara mentorluk hizmeti verilecek ve firmalar ABD'ye e-ihracat yapma imkanı bulacak.

TOBB ve AmCham Turkey, girişimcileri ABD pazarında desteklemek için harekete geçti. TOBB ve AmCham Turkey ortak projesinde, başvuru yapan firmalar arasından seçilecek şirketler mentorlar ile eşleştirilecek. Firmalarla birlikte pazar analizi yapılacak ve firmaların ilk defa ABD pazarına e-ihracat yapması sağlanacak.

Mentorluk desteğine başvurmak, eğitimlerden yararlanmak ve ABD'ye e-ihracat yapmak isteyen firmaların https://www.tobb.org.tr/TurkiyeSektorMeclisleri/anket adresindeki anketi 28 Şubat 2022 tarihine kadar doldurması gerekmektedir.

Nasıl işleyecek?

Öncelikli sektörlerde potansiyel firmalar belirlenecek. Bu firmalara ABD pazarına e-ihracat süreçlerini olgunlaştırabilmeleri için stratejik planlama, danışmanlık ve iş geliştirme desteği verilecek. Firmalar hem e-ihracat alanında deneyimli ekiplerle, hem de e-ihracata yeni adım atan aktörlerle bir araya gelerek iş birliği ağının parçası olacak. Mentorluk başvurusu onaylanan; mobilya, tekstil, hazır giyim, makine yan sanayi gibi sektörlerde ABD’ye e-ihracat yapmayı hedefleyen firmalar, halihazırdaki sınır ötesi e-ticaret süreçlerini gözden geçirme, iş hacimlerini artırma ve süreçlerini hızlandırma fırsatı bulacak. Mentorlar ile birebir görüşmeler yapacak firmalar, ABD pazarına e-ihracat ile giriş yapacak. Bununla beraber; firmalar TOBB’un ABD'de kurduğu 'Türkiye Ticaret Merkezi' ile irtibatlandırılarak ABD pazarındaki ivmeleri artırılacak.