Adana Kebabı Hakkında Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Adana Kebabı Hakkında Duyuru

24.06.1995 tarih ve 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkında Kanun Hükmündeki Kararname uyarınca, niteliği/ünü ve diğer özellikleri itibari ile Adana ili ile özdeşleşmiş bir ürün olan “Adana Kebabı”, Türk Patent Enstitüsü`nün 13.06.2004 tarih ve 65 numaralı Tescil Belgesi ile, coğrafi işaret olarak koruma kapsamına alınmış olup, tescil hakkı sahibi ise  Adana Ticaret Odası`dır..

Bu kapsamda “Adana Kebabı” üreten ve/veya satışa sunan ve/veya mönüsünde, kartvizitinde, ambalajında, tabelasında, ticari unvanında vb. yerlerde bu adı kullanan ve/veya kullanmak isteyen üyelerimiz, hak sahibi olan Adana Ticaret Odası`ndan “kullanma izni” almalıdırlar. Aksi halde cezai ve hukuksal sorumlulukları söz konusu olacaktır.

Konu hakkında bilgilenilmesi ve ilgi duyan üyelerimizin aşağıda belirtilen numaralardan Adana Ticaret Odası ile temasa geçmeleri rica olunur.

İLETİŞİM: Adana Ticaret Odası / İç Ticaret Müdürlüğü

TEL : 0 322 351 39 11  / Dahili :130-131-134