ADR ORTAK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ADR ORTAK ÇALIŞMA GRUBU TOPLANTILARI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan 22.02.2019 tarih ve 2057 sayılı yazıda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden alınan bir yazıya atfen; ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması’na (ADR) 22 Mart 2010 itibariyle, Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Sözleşme (COTIF) ve C Eki olan Tehlikeli Malların Demiryolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkinYönetmelik’e (RID) ise 1 Haziran 1985 itibariyle taraf olduğu ve bu anlaşmalara dair mevzuat çalışmalarının tamamlandığı belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, ADR Anlaşmasının A ve B ekleri ile RID hükümlerinin uyumlulaştırılması amacıyla Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaştırma Komitesi’nin Tehlikeli Malların taşınması Çalışma Grubu tarafından her 6 ayda bir düzenlenen RID/ADR/ADN Ortak Çalışma Grubu Toplantıları (WP.15/AC.1) düzenlenmekte olduğu bildirilmektedir. Ayrıca, 18-22 Mart 2019 tarihlerinde Bern’de düzenlenecek olan söz konusu toplantıda görüşülmek üzere ekte yer alan konularda Odamızın görüşleri talep edilmektedir.

Söz konusu konulara ilişkin varsa görüş, öneri ve değerlendirmelerin TOBB’a iletilmek üzere 05.03.2019 tarihinde kadar Odamıza e-posta yoluyla ozge.erturk@fto.org.tr adresinden ulaştırılması hususu ilgili üyelerimize önemle duyurulur.

ADR Toplantılarında Görüşülecek Konular