AHŞAP AMBALAJ MALZEMELERİNİN ISIL İŞLEME TABİ TUTULMASI VE İŞARETLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

27.05.2015 tarih ve 29368 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan "Ahşap Ambalaj Malzemelerinin Isıl İşleme Tabi Tutulması ve İşaretlenmesine Dair Yönetmelik" kaldırımış, yeni yönetmelik 25 Mayıs 2019 tarih ve 30784 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış yeni yönetmeliğin yürürlük tarihi de 01/01/2020 olarak belirlenmiştir.

01/01/2020 tarihinden itibaren ihracatta kullanılacak ahşap ambalaj malzemeleri, izin belgeli işletmede ısıl işleme tabi tutulup ISPM 15 ve izlenebilirlik işareti ile satışa sunulduktan sonra son kullanıcı olan ihracatçıya ulaşıncaya kadar Bakanlıkça takip edileceği bildirilmiştir.

01/01/2020 tarihinde yürürlüğe girecek yönetmelik ile ihracatlarda mevzuata uygun ahşap ambalaj malzemesi kullanmamaları durumunda ihracatçılara idari yaptırımlar getirilmiştir.

Konu ile ilgili yönetmelikl ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi yazısı ekte yer almaktadır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Yönetmelik
Bakanlık Resmi Yazısı