* AİKB Kazakistan İş Günü Seminerleri [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* AİKB Kazakistan İş Günü Seminerleri [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) 20.Yıllık Guvernörler Kurulu Toplantısı’nın, 20-21 Mayıs 2011 tarihlerinde, Kazakistan’ın Astana şehrinde düzenleneceği belirtilerek, anılan toplantı paralelinde, yine Astana’da “Kazakistan İşgünü Semineri” ve AİKB Guvernörler Kurulu Toplantısı öncesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde “Ev Sahibi Ülke Yatırım Semineri” yapılacağı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Kazakistan İşgünü Semineri’nde girişimciliğin teşvik edilmesi, enerji etkinliği ve iklim değişikliği, finansal krizin etkilerinin değerlendirilmesi, gıda güvenliği, yerel finansman kaynaklarının geliştirilmesi ve pazar ekonomisinin işleyişinin geliştirilmesinde devletin rolü konularının görüşüleceği kaydedilmektedir.

Yazıda ayrıca, Kazakistan Ev Sahibi Ülke Yatırım Seminerinde ise, Kazakistan’ın yatırım ortamı ve iş potansiyelinin görüşüleceği belirtilmektedir.
Aynı yazıda, AİKB yıllık toplantılarının, AİKB’ye üye 61 ülkenin temsilcilerinin yanı sıra, uluslararası kuruluşlar, finans dünyasının önde gelen yatırımcıları ve iş adamlarını buluşturmaya yönelik bir platform oluşturduğu, bu seneki toplantılara 2000’den fazla katılım olmasının beklendiği ifade edilmektedir.

Ayrıca, bölge ülkeleri arasındaki ticaret ve finansman ilişkilerinin geliştirilmesine fayda sağlayacağı düşünülen bahse konu seminerlerin, programına (başvuru için irtibat bilgileri dahil) AİKB internet sayfasından (www.ebrd.com) ulaşılabileceği bildirilmektedir.