Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirler - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirler

TOBB’dan Odamıza iletilen yazıda; Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirleri içeren 2021/22 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi (Genelge) 6 Kasım 2021 tarihli ve 31651 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandığı ve bu Genelgenin 12 nci maddesinde belirtilen ve ilgili birimler nezdinde gerekli faaliyetlere yer verilen "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı (2021-2023)" (Eylem Planı) Ticaret Bakanlığı'nın internet adresinde yayınlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir.

Söz konusu Eylem Planının (3) numaralı eylem maddesinde; "Özellikle inşaat, nakliye ve maden firmalarına bayiler tarafından yapılan dış satışların bayi pompa satışlarına oranlanarak dış satış miktarlarına belirli bir limit konulmasına dair düzenleme yapılması" hükmünü içermektedir.

Konuya dair görüşlerinizin 21 Ekim 2022 mesai bitimine kadar ozge.erturk@fto.org adresine mail olarak iletilmesi önemle duyurulur.