* Ambalajlı Su Satışı Yapan İşletmelerin Dikkatine - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Ambalajlı Su Satışı Yapan İşletmelerin Dikkatine

Değerli Üyemiz,

20 Ağustos 2014 tarih ve 29094 sayılı Resmi Gazete de yürürlüğe giren "Ambalajlı Su Satış Yerleri ile Ambalajlı Su Nakil Araçlarının Tabi Olacağı Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" ile izinli kaynak ve içme suları ile doğal mineralli suların üretimi sonrasında depolanması, satış yerleri ile su naklinde kullanılacak araçların sahip olacağı nitelikleri, izin verme şartları, çalışma esasları ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esasları belirlenmiştir.

Bu kapsamda; ambalajlı pet, pvc vb. kaplarda su satışı yapacak olan market, bakkal, büfe vb. yapacak üyelerimizin suları satış yeri önünde teşhir etmemesi, doğrudan güneş ışığı, toz, duman, ısı ve diğer vektörlere maruz kalmayacak şekilde düzenlemesi ve açık alanda su satışı ve depolaması yapmaması gerekmektedir.

Bu kapsamda, tüm ambalajlı su satışı yapan üyelerimizin söz konusu kurallara dikkat etmesi önemle rica olunur. Aksi takdirde ilgili kurumlarca yapılacak denetimler esnasında yasal işlem uygulanacaktır.

Tüm üyelerimize önemle duyurulur.

Tebliğin tamamına ulaşmak için tıklayınız.