ANONİM ŞİRKETLERLE İLGİLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ANONİM ŞİRKETLERLE İLGİLİ DUYURU

28 Kasım 2012 tarih ve 28481 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları İle Bu Toplantılarda Bulunacak Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik’in Bakanlık Temsilcisi istenmesi başlıklı 35.maddesinde “Yönetim Kurulu tarafından çağrısı yapılan genel kurul toplantılarında Bakanlık Temsilcisinin bulundurulması için yönetim kurulu üyelerinden herhangi biri tarafından veya şirkete temsilen ve ilzama yetkili kılınan kişilerce, toplantının ter, gün ve saati bildirilmek suretiyle toplantı tarihinden en az 10 gün önceden EK-1‘deki örneğe uygun olarak bir dilekçe ile fiziki ortamda veya Mersis üzerinden müracaat edilmelidir.” hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer alan yönetmelik hükmü gereği, Ticaret İl Müdürlüğünden Bakanlık Temsilcisi talebinde bulunacak Anonim Şirketlerin, genel kurul tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapma zorunluluğu bulunmaktadır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.