*ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİK - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*ARAÇLARIN İMAL, TADİL VE MONTAJI HAKKINDA YÖNETMELİK

'Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik' ve 'Yetkili Teknik Sorumluların Görev, Yükümlülük ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ (SGM-2016/22)'in yayımlandı

'Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik' ve 'Yetkili Teknik Sorumluların Görev, Yükümlülük ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ (SGM-2016/22)'in yayımlanmış olup; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından ilgili yönetmelik ve tebliğin bütün hükümlerine uyulması ve gerekli tedbirlerin alınması hususlarının gerekliliği bildirilmiştir.

Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik; Karayolları Trafik Kanunu hükümleri uyarınca araçların yapım ve kullanım bakımından karayolu yapısına ve trafik güvenliğine uyma zorunluluğunu yerine getirmek üzere; karayolunda seyredecek araçlara bu Yönetmeliğe göre uygunluk onayı verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile ülkemiz için tip onayı yönetmeliklerindeki hükümlere ilave olarak uygulanacak hükümleri düzenlemektedir.

İlgili yönetmeliğe: http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161026-3.htm sayfasından ulaşabilirsiniz

Yetkili Teknik Sorumluların Görev, Yükümlülük ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ (SGM-2016/22); Bakanlık tarafından yürütülen otomotiv mevzuatı kapsamında faaliyette bulunan veya görev yapan teknik elemanların sınav sonucu sertifikalandırılarak yetkili teknik sorumlu olmalarını, bunların görev ve yükümlülüklerini, çalışma usul ve esaslarını, kurum/kuruluşlar ve firmalar ile ilgili diğer hususları düzenlemektir.

İlgili tebliğe http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161026-11.htm sayfasından ulaşabilirsiniz.