AVRUPA BİRLİĞİ PAZARINA YÖNELİK DIŞ TİCARET EĞİTİMİ - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

AVRUPA BİRLİĞİ PAZARINA YÖNELİK DIŞ TİCARET EĞİTİMİ

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında 17.09.2019-18.09.2019.tarihleri arasında Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde ücretsiz “Avrupa Birliği Pazarında Dış Ticaret” eğitimi düzenlenecektir. Eğitim katılımı kontenjanla sınırlı olup, eğitime dahil olmak isteyen katılımcıların Odamız’a müracaat etmesi gerekmektedir.

Eğitim programı :

1. GÜN

09.00-09.30        Kayıt

09.30-12.00        Dış ticaret nedir? İhracat ve ithalat nasıl yapılır?

İhracatçı ve ithalatçı olma şartları

Dış ticaret iş akışları

Dış ticaret mevzuatı

12.00-13.00       Öğle Arası

13.00-17.30       Dış ticarette sözleşmeler

Teslim ve Ödeme şekilleri

Fiyat hesaplama çalışmaları

İhracat destekleri

Eximbank programları

1. GÜN

09.00-12.00      Ülke raporlarının incelenmesi

* Demografik

* Finansal

* Bankacılık

* Dış ticaret mevzuatı

* İş dünyası

* Hukuki işlemler, vs

Pazar büyüklüğünün ve gelişiminin incelenmesi

* Ürünler azında ihracat, ithalat rakamları

* Vergi oranları

* Trendler

12.00-13.00       Öğle Arası

13.00-17.30       Hedef pazarda müşteri profilinin tespiti

Mevcut, potansiyel ve hedef müşterilerin tespiti

Ürünler için pazar konumlandırması, pazara giriş kanalları

Pazara uygun satış stratejilerinin belirlenmesi

Avrupa İşletmeler Ağı Nedir?

Avrupa Birliği’nin, EU 2020 adını verdiği 2020 yılına yönelik stratejisini tanımlayan ana politikalardan biri “Küreselleşen Çağ için Sanayi Politikası” olarak belirlenmiştir. Bu süreçte, AB ülkelerinde ekonomik faaliyette bulunan işletmelerin % 90’ından fazlasını temsil eden KOBİ’lere özel önem atfedilmektedir. Bu kapsamda Birlik tarafından, 2014-2020 yıllarını kapsayan kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı) olarak adlandırılan bir program ortaya konulmuştur. COSME Programı ülkemizde KOSGEB ulusal koordinatölüğünde 11 konsorsiyum tarafından yürütülmektedir. Bölgemiz Batı Akdeniz Konsorsiyumu’nun faaliyet alanında yer almaktadır.

AİA faaliyetleri KOBİ’lerin yenilik ve rekabetçiliğini desteklemeye yöneliktir. 60 ülkede 600 ortak kuruluş tarafından tamamen ücretsiz yürütülen hizmetler ile işletmeler ihracat yapabilmek için ihtiyaç duydukları desteklere ulaşabilmekte ve yeni pazarlara açılabilmektedir.

http://www.westmednet.org/ adresinden detaylı bilgiye ulaşılabilir.

Bilgi ve kayıt için:

İrem Karacan