* Avusturya -Türkiye GTİP Bazında Karşılaştırmalı Fiyat Bilgisi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Avusturya -Türkiye GTİP Bazında Karşılaştırmalı Fiyat Bilgisi

Değerli Üyemiz,

Türkiye ile Avusturya arasında ticari ve ekonomik ilişkilerine ilişkin güncel gelişmeler, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlere ilişkin duyuru ve raporlar Ticaret Müşavirliğinin web sayfasında, http://www.musavirlikler.gov.tr%3chttp/www.musavirlikler.gov.tr/ mevcuttur.

Ekte sunulan aylık raporların incelenmesinden görüleceği üzere, Türkiye ile Avusturya arasındaki yaklaşık 2,5 milyar Avro'ya ulaşan ikili ticaret hacmimiz her yıl kayda değer artış göstermektedir. Diğer yandan, Avusturya'ya ihracatımızın, Avusturya'dan ithalatımızdan daha yüksek bir oranda artması, uzun yıllardır ülkemiz aleyhine olan ticaret dengesinin önümüzdeki yıllarda Türkiye lehine bir seyir izleyeceğine dair olumlu işaretler vermektedir.

Söz konusu çalışma neticesinde toplam 528 kalem üründe, Avusturya'nın genel ithalatı ile Türkiye'den yaptığı ithalat arasında  %10'un üzerinde bir fiyat farkı olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu ürünlerdeki fiyat avantajı, ayrıca Türkiye'nin genel ihracatına ilişkin madde bazındaki istatistiki veriler ile de teyit edilmiştir.

Öte yandan, Türkiye'nin genel birim ihraç fiyatlarına ilişkin veriler, ihracatçı firmalarımızın fiyat ve rekabet koşullarına ilişkin hassasiyetleri dikkate alınarak listeye konulmamıştır.

Ayrıca, firmalarımız Ticaret Müşavirliği viyana@ekonomi.gov.tr adresine e-posta ile taleplerini ilettikleri taktirde, kendilerine söz konusu ürünlerin Avusturya'daki ithalatçıların irtibat bilgileri de temin edilecektir.

Bilgi Notu
Fiyat Liste