* Azerbaycan Ticaret Heyeti Hakkında [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Azerbaycan Ticaret Heyeti Hakkında [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan yazıda, Devlet Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN başkanlığında Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonu, Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği (İMMİB) tarafından 27-30 Temmuz 2010 tarihleri arasında Azerbaycan’a yönelik olarak bir “Ticaret Heyeti Programı” düzenleneceği bildirilmiştir.

Elektrik -Elektronik Sanayi Ürünleri, Mücevher ve Değerli Taşlar, Otomotiv ve Yan Sanayi, Makine ve Aksamları, Tıbbı Araç ve Gereçleri, Kimyevi Ürünler, Hazır Giyim ve Ev Tekstili, Mobilya ve Aksesuarları, Kâğıt ve Kâğıt Ürünleri, İnşaat Malzemeleri, Müteahhitlik ve Müşavirlik sektörlerinde uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden ve dış pazarlarla ilgilenen firmalarımızın tanıtımı, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ihracatçı firmalarımızın pazar paylarında artış sağlanması amacıyla düzenlenen söz konusu Ticaret Heyeti Programı’na, yukarıda belirtilen sektörlerde faaliyet gösteren tüm firmalarımızın katılmasında fayda görülmektedir.

Ticaret Heyeti programı kapsamında;

- Türkiye’nin dış ticareti, ekonomik yapısı ve yatırım olanaklarının Azerbaycan iş çevrelerine tanıtımı amacıyla heyet ziyareti sırasında seminerler, iş yemekleri ve resepsiyon düzenlenmesi,

- İş adamlarımızın anılan ülke iş çevreleriyle gerek ticaret gerekse yatırım ve müteahhitlik konularını görüşebilecekleri ikili iş görüşmelerinin yapılması,

- Türkiye’yi, sanayicilerimizi ve ürünlerini tanıtıcı katalogların ve promosyon malzemelerinin hazırlanması öngörülmektedir.

Bu çerçevede, Azerbaycan Ticaret Heyeti Programı, gerek Azerbaycan pazarına girmek isteyen ve gerek anılan pazardaki paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır. Sınırlı sayıda özel kesim katılımının kabul edileceği söz konusu heyete katılmak isteyen ihracatçılarımızın ve iş adamlarımızın www.immib.org.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak, elektronik ortamda en geç 23 Temmuz 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları, İstanbul Demir ve Demir Metaller İhracatçıları Birliği’nin Halkbank Yeşilköy Şubesi (Şube Kodu:890) (Hesap No:2P000001) (IBAN No: TR6O 0001 2009 8900 002P 0000 01; Swift Kodu:TRHBTRZA(XXX) EURO hesabına açıklama kısmına “Azerbaycan Ticaret Heyeti Katılım Payı” ve katılımcının adını yazdırarak 1.000 Euro tutarındaki avansı yatırmaları ve ilgili banka dekontunun Birliğin 0 212 454 03 93 numaralı faksına veya keskina@immib.org.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

Söz konusu avansı yatıran firmalarımıza, başvuru sıralarına göre katılım önceliği tanınacak olup, heyet programına katılım ücreti kesinleşmesini müteakip duyurulacak ve ödemenin acilen yatırılması ayrıca talep edilecektir.

Azerbaycan pazarı hakkında detaylı bilgi için:

Zafer ÜNÜVAR. /Avrasya Bölge Koordinatörü (Türkiye İhracatçılar Meclisi - TİM)
Tel : 0212-4540095
zaferunuvar@tim.org.tr

Tuğrul SOMUNCUOĞLU / Azerbaycan Ülke Masası Uzmanı (İGEME)
Tel :0312-417 22 23 (dahili 272)
tugruls@igeme.gov.tr

Bilgi için iletişim: