* Bağdat Yapı Fuarı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Bağdat Yapı Fuarı

Sayın Üyemiz,

Bağdat Yapı Fuarı ile ilgili olarak Pyramid Fuarcılıktan alınan duyuru aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Türkiye Milli Katılımı %50 Teşvikli
Yapı Sektörünün Kalbi Bağdat`ta Atacak
Bağdat Valiliği ve İMSAD İşbirliği İle

2.BAĞDAT ULUSLAR ARASI İMAR VE İSKAN FUARI
  - BAĞDAT VALİLİĞİ 6.KALKINMA PROJESİ İHALE FUARI -
12-15 ARALIK 2011 BAĞDAT / IRAK

7 Milyona yaklaşan nüfusu ile Irak`ın en büyük ve Ortadoğu`nun da 3. büyük şehri olan Bağdat, gerek kültürel ve tarihi geçmişi, gerekse başkent olması dolayısı ile stratejik bir önem taşımaktadır. Nüfusu itibariyle de (Bağdat ve çevresinde ki şehirlerin toplam nüfusu 16 Milyon civarındadır) Devlet bütçesinden en büyük payı Bağdat almaktadır ve  Irak`a yapılan ihracatın büyük bölümünün Bağdat ve çevresinde ki şehirlere direkt veya dolaylı olarak girdiği bilinmektedir. Bağdat 18 milyar varillik petrol rezervine sahiptir.

Bağdat Valisi Dr. Slah Abdel-Razaq 8-12 Kasım  2010 tarihlerinde Pyramids Fuarcılık`ın davetlisi olarak Ankara Hilton Otelde yapılan iş forumunda Türk İş adamlarını Bağdat`a yatırım yapmaya davet etti.  Abdel-Raza; 30 yıldır Bağdat`ta hiçbir konut projesinin yapılmadığını, bu nedenle şu anda 1 milyon konuta ihtiyaçları olduğunu söyledi. Şu ana kadar 220 bin civarında konutun projelendirmesinin yapıldığı Bağdat`ta hala 800 bin konutluk proje yatırımcılarını bekliyor. Bağdat`a yapılacak konut projelerinin mali değeri ise 40 milyar dolar civarında. Bağdat yönetimi 12 - 15 Aralık 2011 tarihleri arasında Pyramids Fuarcılık tarafından organize edilecek 2. Bağdat Uluslararası İmar ve İskan Fuarına özel önem veriyor. Irak merkezi hükümeti fuar içinde ihale ön hazırlıkları ve uygulamaları yapmayı planlıyor. İlk kez Aralık 2010 `da uygulanan bu modelde, Irak merkezi yönetimi hem güncel hem de yakın gelecekteki ihalelerin ön hazırlığını bu fuarda başlatmış, fuar katılımcıları firmalara eşi görülmemiş bir fırsatlar dizisi sunulmuştur.

26 Temmuz 2011 Tarihinde Pyramids Grup Fuarcılık A.Ş. öncülüğünde Türkiye- Irak Ticaret Zirvesi gerçekleştirilmiş ve Bu zirveye Iraktan önemli konuklar katılmıştır.  Hedeflerinin büyük olduğunu belirten Iraklı yetkililer bölgede alt yapı, üst yapı, okul, hastane, ,iş merkezleri, köprüler, yollar, enerji yatırımları v.b gibi birçok yatırıma ihtiyaçları olduğunun üzerinde durdular. Türk firmalarını Irak pazarında desteklediklerini ve bundan sonrada destekleyeceklerini ifade eden Iraklı yetkililer, Firmalarımızı Kuzeyden-Güneye, Doğudan- Batıya tüm bölgelerde yatırım yapmaları konusunda davet ettiler.

NEDEN IRAK?

Türk inşaat sektörünü kriz döneminde canlı tutan pazarların başında Irak ; Almanya ve İtalya`nın ardından en çok ihracat yaptığımız 3. Pazar olma özelliğine sahiptir. Bu ihracatın sektörel bazda inşaat başı çekmektedir. Ocak 2011 İhracat verilerine göre Irak`a yapılan İhracatımızda %57 oranında artış meydana gelmiştir. En çok İhracat yaptığımız Almanya Pazarında bile bu artış %17 oranında kalmıştır. Bu da pazardaki hızlı gelişmeyi ve Türk firmalarının bu pazarda başı çekmelerinden kaynaklanıyor. Irak İnşaat sektörünün %70`i Türk firmalarının elindedir. Bölgede Türk firmalarının tercih edilmesinin sebebi gerek coğrafi ve kültürel yakınlık gerekse Türk ürünlerinin bölgede kalite sembolü olarak görülmesidir. Her ne kadar firmalar kuzeye hücum ediyor olsalar bile aslında uzun vadeli ticaret başkent Bağdat`ta.

Firmalarımız Irak`ın yeniden yapılandırılmasında birçok projede yer aldı. Okul inşası, içme suyu-kanalizasyon altyapısı, sosyal tesisler, toplu konut, köprü, yol projelerinin gerçekleştirilmesi ve bu projelere ekipman-malzeme temin edilmesi gibi fırsatlar devam ediyor.

Irak Hükümetinin 6. Kalkınma Projesi kapsamında, 600 milyar dolarlık 750 proje bulunuyor.

FUARI DESTEKLEYEN Kuruluşlar

Bağdat Valiliği, Irak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Irak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Irak Sağlık Bakanlığı, Irak Su Kaynakları Bakanlığı, Irak İç İşleri Bakanlığı, Irak Elektrik ve Enerji Bakanlığı, Bağdat Ticaret Odası.

Ürün Grupları

İnşaat Malzemeleri,    Konstrüksiyon Malzemeleri Ve Kimyasallar,            Tesisat, Yol Yüzey Malzemeleri Ve Çeşitli Zemin Malzemeleri, Tavan Ve Çatı Malzemeleri, Metal Ürünler Ve Bağlantı Elemanları, Camlar, Kalıp Malzemeleri, Kapı Ve Pencereler, Bölme, Kapı, Hırdavat Ve Giriş Kapıları, İç Dekorasyon ,Boya Ve Kimyasallar, Seramik Malzemeleri, Dahili Komünikasyon Sistemleri, Kompresörler ve Pompalar, Doğal taşlar, İşlenmiş taş ürünleri, Taş işleme makineleri, İnşaat makineleri, müteahhitlik ve Mühendislik hizmetleri, Enerji sistemleri, Elektrik Malzemeleri, Aydınlatma elemanları, kablolar, Jeneratör, güç iletim sistemleri,  Çevre-çevre teknolojileri ve ekipmanları, Belediye İhtiyaçları, Her Nevi Makine

Murat GÜNER

GSM: 0 532 672 42 51