* Belarus-Yatırım Projesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Belarus-Yatırım Projesi

Belarus Cumhuriyeti’nin Grodno Vilayeti’nde faaliyet gösteren “Grodnoinvest” Serbest Ekonomi Bölgesi Yönetimi tarafından, kot (denim) giyim üretimi alanında bir yatırım projesi gerçekleştirmek üzere Türk ortak aranmaktadır.

Proje gerçekleştirildiği takdirde, Belarus‘un serbest ekonomi bölgeleri mevzuatında öngörülen birçok vergi ve gümrük kolaylıklarından yararlanma olanağı doğacağı belirtilmekte ve Belaruslu ortağın, “Grodnoinvest” sınırları dâhilinde faaliyette bulunduğu ve firmanın tescil işlemleri 2012 yılından önce yapıldığı için, kurulacak şirkete her türlü hammadde ithalatı sırasında gümrük vergileri ile KDV muafiyeti hakkı tanınacaktır.

Rusya ve Batı Avrupa pazarlarına kolay ulaşım imkanının bulunduğu Grodno’da benzer bir yatırım projesinin hayata geçirilmesinin önemli avantajlar sunacağı ve modern teknolojik araç ve ekipmanlarının kullanılacağı fabrikada kadın, erkek ve çocuklar için çeşitli kot giyim ürünleri üretimi yapılmasının ve yıllık 288 bin adetlik üretim kapasitesine ulaşılmasının planlandığı ifade edilmektedir. Üretimde, toplam yatırım tutarının yaklaşık 1,5 milyon Avro, yabancı ortağın katkısının ise en az %50 olarak hesaplanmıştır.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için “Grodnoinvest” Yatırımlar ve Dış Ekonomik İlişkiler Şubesi (Tatyana Miagkova, Şube Müdürü ) ile iletişim kurulabilir.

Tel/Faks. +375 152 412 317

E-mail:t.miagkova@grodnoinvest.by / infor@grodnoinvest.by

DEİK/Türk-Belarus İş Konseyi (Elnur Osmanov)

Tel: 0212 339 50 97,