Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarının Çalışma Gün ve Saatlerine İstisna Getiren Valilik Kararı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Muğla Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının kapalı olacağı günlerle ilgili bazı istisnalar getirildi. Söz konusu istisnalar şöyle:

• Ramazan ve Kurban Bayramı'na denk gelen günler de dahil olmak üzere, berber, kuaför ve güzellik salonları bir hafta önce açık kalabilecek.
  • Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından bir hafta önce, işletmeler açık kalabilecek.
  • Düğün, nişan (damat tıraşı, gelin başı) ve sünnet törenleri için randevusu olan müşteriler, davetiye ile birlikte kayıtlı oldukları meslek odasına başvurarak "hafta tatili izin belgesi" alarak, istisna kapsamında işyerlerini açabilecekler.

Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma gün ve saatlerine  ilişkin  açıklamada şu ifadelere yer verildi;

İlgi yazı ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 16.06.2023 tarihli ve 84691357 sayılı yazısı eki 16.06.2023 tarihli Bakanlık Olur'u gereği, 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13 üncü maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin “Çalışma gün ve saatleri” başlıklı 13 üncü maddesi hükümleri doğrultusunda; İlimiz ve ilçelerinde faaliyet gösteren berber, kuaför ve güzellik salonlarının 01.07.2024 tarihinde itibaren haftanın belirtilen günlerinde kapalı kalmaları ile kapalı olunan günlere ilişkin istisnai durumların belirlendiği 21.08.2024 tarihli ve 100003967 sayılı Valilik Karar'ı yazımız ekinde sunulmaktadır."

Üyelerimize önemle duyurulur.

valilikkararipdf.pdf