*Beyaz Rusya (Belarus)’a Form A Düzenlenmemesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*Beyaz Rusya (Belarus)’a Form A Düzenlenmemesi Hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden, Form A Belgelerinin gönderildiği ülkelerden Beyaz Rusya’nın (Belarus) Avrupa Birliği’nin 2007 yılında aldığı bir karar doğrultusunda, AB’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kapsamında taviz sağladığı ülkeler listesinden geçici olarak çıkarıldığının tespit edildiği, bu çerçevede, AB ile Gümrük Birliğimiz kapsamında ülkemizin de sözkonusu ülkeye GTS çerçevesinde tanıdığı tavizlerin askıya alındığı, akabinde, karşılıklılık esasından hareketle, Beyaz Rusya’nın da ülkemize Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS)  kapsamında sağladığı tercihli ticaret imkanını askıya aldığının teyit edildiği bildirilmiştir.

Bu çerçevede; Beyaz Rusya’ya (Belarus) yapılan ihracatlarda Özel Menşe Şahadetnamesi (Form A) düzenlenmemesi ve kullanılmaması hususunu bilgilerinize sunarız.

Tarihi  : 24.09.2012

İrtibat  : info@fto.org.tr