* Brezilya Ticaret Heyeti Hakkında [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Brezilya Ticaret Heyeti Hakkında [TOBB]

Sayın Üyemiz,

Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan bir yazıda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN beraberinde resmi ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyetin ile 25-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Brezilya`ya yönelik resmi bir ziyaret gerçekleştireceği; söz konusu ziyaret ile eşzamanlı olarak Devlet Bakan Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın da katılımlarıyla, Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinatörlüğünde, Türkiye ihracatçılar Meclisi (TIM)organizasyonu ile İstanbul Maden ve Metaller ihracat Birlikleri (İMM1B) Genel Sekreterliği tarafından Brezilya`ya yönelik bir Ticaret Heyeti Programı düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmiştir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Brezilya`da pazar payının arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Ticaret Heyetine otomotiv ana ve yan sanayi, medikal ürünler, kimyasal gübreler, demir-çelik ürünleri, inşaat malzemeleri, çimento, doğal taşlar (mermer ve traverten), elim eşya, takım tezgâhları, elektrikli makineler, pompa ve kompresörler, havacılık sektörü yedek parçaları, elyaf ve iplikler, tarım ürünleri ve işlenmiş gıda ürünleri sektörlerinde Faaliyet gösteren, uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız katılabilecektir.

Söz konusu Ticaret Heyeti Programı kapsamında gidilecek şehirlerde, iki ülke üst düzey yetkililerinin katılımıyla düzenlenecek İş Forumunun yanı sıra, Türk ve Brezilyalı girişimciler arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, söz konusu Ticaret Heyeti Programı, gerek anılan pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

Brezilya Ticaret Heyeti’ne katılmak isteyen firmalarımızın 14 Mayıs 2010 Cuma günü mesai bitimine kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (IMMIB) Genel Sekreterliği`ne başvurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU:
Selçuk BAĞDATLI (İMMİB)Tel:212-454 09 79

bagdatli@immib.org.tr

Abdullah KESKIN (IMMIB)
Tel: 212-454 09 70

BREZILYA PAZARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN
Esin ŞEN  (Brezilya Ülke Masası Sorumlusu)
Tel: 312-471 22 23 (dahili 206)
E-Posta: esins@igeme.gov.tr
Web: www.igeme.gov.tr