ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NDAN ÖNEMLİ DUYURU

Değerli Üyelerimiz,
10.07.2015 tarihli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda, “iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri” hakkında iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve ortak sağlık ve güvenlik birimlerinde yetkilendirilmemiş kişi veya kurumların eliyle, işyerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti verildiği yönünde şikayetlerin geldiği belirtilmiştir.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunun ilgili maddesinde geçen ve işverenin yükümlüğü olduğu ve yetkilendirilmemiş uzman ve kurumla çalışma yürütülmesi konusunda idari para cezası uygulanmaktadır.

Üyelerimizin yetkilendirilmemiş kişi ve kurumlardan hizmet almasını önlemek amacıyla dikkat etmesi gereken noktalar aşağıdaki gibidir;

1.      Bireysel sözleşme yapılan İşyeri Hekimi veya İş Güvenliği Uzmanlarının sertifikasının www.isgkatip.csgb.gov.tr adresinden sorgulanarak, SGK kaydının işyeri üzerinden gösterilmesini müteakip İSG-KATİPportalı üzerinden sözleşme yapılarak hizmet alınması gerekmektedir.

2. Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile sözleşme yapılmadan önce yetkili kurum olup olmadığınınwww.isgkatip.csgb.gov.tr adresinden sorgulanarak, yetkili kurum olması halinde İSG-KATİPportalı üzerinden sözleşme yapılarak hizmet alınması gerekmektedir.

Konu ile ilgili yaşadığınız sorunlar ve önerileriniz için www.csgb.gov.tr web adresine veya ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’ne başvurabilirsiniz.

Tüm üyelerimizin bilgilerine sunulur.