*ÇED(Çevresel Etki Değerlendirmesi) ve İzleme Eğitimi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

*ÇED(Çevresel Etki Değerlendirmesi) ve İzleme Eğitimi

(ÇED)Çevresel Etki Değerlendirme ve İzleme Eğitimi

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan bir yazıda,

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) ve ÇED İzleme-Kontrol uygulamalarının karşılıklı görüş alış verişi ile tartışılacağı, farklı sektörlere ait; Petrol ve Madencilik, Tarım ve Gıda, Atık ve Kimya, Sanayi, Turizm ve Konut, Enerji, Ulaşım ve Kıyı Yatırımları ÇED uygulamaları il bunların izleme-kontrol faaliyetlerinin etkin bir biçimde nasıl yapılacağının anlatılacağı 6 günlük bir eğitim programının düzenlenmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Bakanlık, söz konusu “Çevresel Etki Değerlendirmesi ve ÇED İzleme Eğitimi”nin gerçekleştirileceği yer ve fiyatlandırmaya dair bilgilerin 15 Ekim 1010 tarihine kadar toplanan talepler çerçevesinde belirleneceğini ve eğitimin katılımcı sayısına göre Aralık, Ocak, Şubat, Mart ve gerekirse Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtmiştir. Ayrıca eğitim sonunda Bakanlık tarafından katılımcılara Katılımcı Belgesi verileceği ifade edilmiştir.

Eğitime katılım sağlamak için “15 Ekim 2010” tarihine kadar Ön Başvuru Formunun doldurulması gerekmekte olup, eğitimin 1. Duyurusu ve Ön Başvuru Formu www.cevreorman.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.