ÇEVREYE DUYARLI TESİSLER YARIŞMASI - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

ÇEVREYE DUYARLI TESİSLER YARIŞMASI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Odamız’a gönderilen yazıda,

İlimiz; tarım, hayvancılık, turizm, madencilik vb. birçok sektöre ev sahipliği yapmaktadır. Bu sektörlerden kaynaklı zaman zaman çevresel sorunlar yaşanmaktadır. Çevresel anlamda yaşanan bu sorunların azaltılması, çevreci faaliyetlerin desteklenerek farkındalık oluşturulması ve diğer sektörlere örnek teşkil etmesi amacıyla; Madencilik (Mermer Fabrikaları), Turizm (Belediye Ruhsatlı Konaklama Tesisleri) ve Tarım (Zeytinyağı Üretim Tesisleri ) sektörlerinin faaliyet kollarında Büyükşehir Belediyemizce Çevreye Duyarlı Tesisler Yarışması düzenlenmektedir.

Tesislerin çevresel anlamda yaptığı yatırımların teşvik edilmesi ve ödüllendirilmesi ayrıca gerçekleştirilen projelerin sektörün tüm bileşenlerine örnek teşkil etmesi, bu vesile ile işletmelerin çevresel bilinç ve kapasitelerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Çevreye Duyarlı Tesisler Yarışması, Büyükşehir Belediyemiz teknik personellerince oluşturulacak komisyon marifeti ile çevre mevzuatına uygun tesisler arasından, şeffaf, sürdürülebilir, faydalı vb. unsurlar değerlendirilerek, yasal yaptırım olmaksızın, teşvik ve ödüllendirme metoduyla yapılacaktır. İkinci Çevreye Duyarlı Tesisler Yarışması başvurusu için herhangi bir katılım koşulu aranmamak beraber; Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na ekte yer alan dilekçe ile müteşebbislerin 15 Nisan 2020 tarihine kadar katılım isteklerini bildirmeleri gerekmektedir.

İlimiz genelinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim süreçlerinde uygulamış olduğu çevreci projelerin, tüm sektörlere ve sektör ortaklarına örnek oluşturması amacıyla; Kurum ve Kuruluşunuza bağlı, yarışma konularında faaliyet gösteren üyelerinin bilgilendirilmesi ve 15 Nisan 2020 tarihine kadar katılım isteklerini bildirmeleri büyük önem arz etmektedir.

Tüm Üyelerimize Önemle Duyurulur