* Cibuti Vize Anlaşması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Cibuti Vize Anlaşması

16 Ocak 2009 tarihinde Ankara’da imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Cibuti Cumhuriyeti arasında Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport Hamillerine Karşılıklı Vize Muafiyeti Getirilmesine Dair Anlaşma”nın 3 Mayıs 2009 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilmiştir.

Anlaşma uyarınca, Türk Resmi pasaport (diplomatik, hizmet ve hususi) hamilleri ile Cibuti diplomatik ve hizmet pasaportu hamillerinin bir diğer ülkesine giriş tarihlerinden başlamak üzere 6 ay içerisinde 90 gün süreyle vizeden muaf tutulmakta oldukları ifade edilmektedir.

Keza, diğer ülkenin toprağında bulunan diplomatik temsilciliği veya Konsolosluğu mensubu resmi hamili pasaport hamili Türk ve Cibuti vatandaşlarının ve bunların resmi pasaport hamili aile bireylerinin de giriş-çıkış yapmak ve görev sürelerince kalmak için vizeden muaf tutuldukları ifade edilmektedir.