Çin'e Yönelik Hazırlanan Notlar - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Çin'e Yönelik Hazırlanan Notlar

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, T.C Pekin Büyükelçiliğinden gelen bir yazıya atfen, Çin ile ilişkilerimizde ikili ticaret hacmimizin 20 senede 20 kattan fazla artarak, 2020'de pandemiye rağmen yaklaşık 26 milyar ABD Dolara ulaştığı ve Çin'in 2. büyük ticaret ortağımız konumuna geldiği ifade edilmektedir.

Yazıda, Türkiye-Çin arasındaki işbirliği potansiyelinin mevcut durumdan daha iyi noktalara gelebileceği, iki ülke arasında "e-ticaret alanında işbirliği"nin önümüzdeki dönemde öne çıkan başlıklardan biri olacağı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, T.C. Pekin Büyükelçiliğinin, iş insanlarımızın Çin'e yönelik çalışmalarına rehberlik etmek amacıyla hazırladığı Çin Ülke Profili, Çin Pilot Serbest Ticaret Bölgeleri, E-Ticaret ve Büyük Körfez (Greater Bay) Bölgesi başlıklı raporları ekte paylaşılmıştır.

Söz konusu rapor, web sitemizin "Basın Odası" ana başlığının içinde "Yayınlar" bölümünde "Sektörel Raporlar" kısmına da yüklenmiş olup, rapora https://www.ftso.org.tr/assets/upload/dosyalar/cin-ulke-profili.pdf linki üzerinden erişim sağlanabilmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

cin-ulke-profili.pdf