* Çin Halk Cumhuriyeti Chongqing Heyeti İle Toplantı ve İkili İş Görüşmeleri Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

Çin Halk Cumhuriyeti Chongqing Heyeti İle Toplantı ve İkili İş Görüşmelerinin, 29 Ocak 2013 tarihinde düzenlenecektir. Söz konusu toplantı Chongqing Heyetinin programında meydana gelen değişiklik nedeni ile 30 Ocak 2013 tarihinde, TOBB Plaza’da gerçekleştirilecektir.

Çin Halk Cumhuriyeti Chongqing Eyaletinden gelecek olan üst düzey bürokrat heyeti ve bölgenin en önemli firmaları ile karşılıklı ticaret ve yatırım fırsatları hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere 30 Ocak 2013 tarihinde, 10:00 – 12:30 saatleri arasında İstanbul TOBB Plaza’da, düzenlenecek toplantı ve ikili iş görüşmelerine katılacak heyet listesi ektedir.

Çin'in güneybatı bölgesinde yer alan eyalet düzeyinde bir şehirdir. Yakın tarihlere kadar Sichuan eyaletine bağlı eyalet altı şehir olan Chongqing, 14 Mart 1997 tarihinde eyalet düzeyinde belediye seviyesine yükseltilmiştir. Bu tarihten sonra çok büyük bir ekonomik başarıya imza atan Chongqing, ortalama %15 büyüme kaydetmiştir. Gayri safi yurtiçi hasılasındaki artış ise Çin’in genelinin iki katına ulaşmıştır. Çin’in en büyük üçüncü motorlu taşıtlar üreticisi olan eyalette, Changan Automotive Corp, Lifan Honda Ent., Ford Motor gibi dünyanın en büyük üreticilerinin tesisleri bulunmaktadır. Chongqing Demir Çelik ve Sout West Aluminium üretim tesisleri ise Asya’nın en büyükleri arasındadır.

Chongqing, ÇHC’nin direk kontrolünde olan dört yönetim merkezinden biridir. ( Pekin, Sanghai ve Tianjin) Merkezi Hükümet tarafından çok fazla destek ve teşvik almaktadır.

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen firma temsilcilerinin en geç 29 Ocak 2013, mesai bitime kada DEİK’e bilgi vermeleri (Adem Kula akula@deik.org.tr, (Tel: 0212 339 50 83, Faks: 0212 270 37 84) gerekmektedir.

Başvuru Formu ve Program
Çin Heyet Listesi