* Çin Halk Cumhuriyeti’nden A4 Kağıt İthalatı Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Çin Halk Cumhuriyeti’nden A4 Kağıt İthalatı Hk.

Değerli Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden aldığımız yazıda, Pekin Ticaret Müşavirliğinden alınan bir yazıya atfen,

- Ülkemiz firmaları tarafından Çin Halk Cumhuriyeti’nden (ÇHC) yapılan a4 kağıt ithalatında yaşanılan sıkıntılara ilişkin artan sayıda şikayet başvurusu ulaştığı,

- Şikayetlerin ağırlıklı olarak ÇHC’nin Shandong, Hebei ve Hubei Eyaletlerinde yerleşik Çinli firmalar tarafından ülkemize ihracatı gerçekleştirilen ürünlerin kalite ve miktarına ilişkin sıkıntıları içerdiği,

- ÇHC’den kağıt ithalatında yaşanan mezkur ticari sorunların firmalar arasında dostane biçimde çözüme kavuşturulamadığı ve işlem hacminin çoğu zaman küçüklüğü nedeniyle sorunların çözümüne yönelik olarak firmalarımızca hukuki sürece de başvurulamamasından dolayı bahse konu ticari sorunların telafi edilemediği, ifade edilmiştir.