* Danişman İşçi Yetiştirme Seminerleri - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Danişman İşçi Yetiştirme Seminerleri

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ``Monitör Seminerleri`` nde çalışanların meslek alanlarına ilişkin bilgi ve becerilerinin yanında, öğreticilik formasyonuna da sahip olmalarına önem verilmektedir. Odamızın üyesi işletmelerin sözkonusu seminerlere katılımı uygun bulunan usta, ustabaşı, nezaretçi, büro personeli/yöneticisi veya gelecekte bu görevlere getirilebilecek personellerin, 28 Eylül 09 tarihine kadar ``Gazi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü`` ne başvurması gerekmektedir. Katılımcıların yolluk, yevmiye, yeme, yatma ve eğitim giderleri kurumlarında karşılanması gerekmektedir. Seminerlerde 63`er saatlik iki hafta süreli programlar uygulanmaktadır. Seminer sonunda sınavlarda başarılı olanlara ``Monitör Yetiştirme Semineri Başarı Belgesi`` veya ``Monitör Geliştirme Semineri Başarı Belgesi`` verilecek.

A)Monitör (danışman işçi) Yetiştirme Seminerleri için;

1.En az beş yıllık iş deneyimine ve mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip olmak.

2.En az lise dengi mesleki ve teknik öğretim kurumlarından mezun olmak veya 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile bu Kanunla yürürlükten kaldırılan 2089 sayılı Çırak, Kalfa ve Ustalık Kanunu`na göre ustalık belgesi almış olmak.Ya da mesleğinde uzun süre çalışarak kendini yetiştirmiş en az ilköğretim okulu mezunları arasından kurumunca aday gösterilmiş olmak.

3.Bilgi, davranış, tutumu ile amirleri ve çevresindekilerin sevgisini kazanmış olmak.

B)Monitör(danışman işçi) Geliştirme Seminerleri için;

1.Monitör Yetiştirme Seminerine katılarak başarı belgesi almış olmak.

2.Katılınan Monitör Yetiştirme Semineri ile katılınacak Monitör Geliştirme Semineri tarihleri arasında en az bir takvim yılı geçmiş olmak.

3.Monitör Geliştirme Seminerlerine önceden katılmamış olmak.