* DEİK/Türk–Hindistan İş Konseyi VIII. Ortak Toplantısı - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* DEİK/Türk–Hindistan İş Konseyi VIII. Ortak Toplantısı

Türkiye–Hindistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı vesilesiyle Türkiye’ye gelecek olan Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Sharma ve beraberindeki işadamları heyetinin ziyareti kapsamında, 09 Eylül 2009 tarihinde DEİK/Türk–Hindistan İş Konseyi VIII. Ortak Toplantısı, İstanbul TOBB Plaza’da, gerçekleştirilecektir.

Konsey karşı kanat kuruluşu Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu (FICCI) işbirliği ile düzenlenen Ortak Toplantıya Sayın Bakanın katılımı ile ilgili teyid beklenmektedir. Söz konusu toplantıya katılacak ülkenin en önemli maden, mineral, yapı malzemeleri, müteahhitlik, altyapı projeleri, enerji, lojistik, tekstil, gıda işleme, telekomünikasyon, bilgisayar sistemleri, IT ve eğitim alanlarında faaliyet gösteren firmaları Türk firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştireceklerdir.

Küresel piyasalarda mevcut finansal kriz ortamına karşın 2008 yılında GSYH’sı %7 oranında büyüyen Hindistan’ın 2008 yılı toplam dış ticaret hacmi 464 milyar Dolardır. Son dönemde uluslararası yabancı yatırımcı kimliği ile öne çıkan ve özel sektörü tarafından gerçekleştirdiği flaş şirket alımları ile bütün dikkatleri üzerine çeken Hindistan’dan 2008 Mart sonu itibariyle ülke dışına yapılan doğrudan yabancı sermaye yatırımları toplamı 46,2 milyar Dolara ulaşmıştır. Türkiye ile Hindistan arasındaki toplam dış ticaret ise son beş yılda dört kat artarak 2008 yılında 3 milyar dolara ulaşmıştır.

Söz konusu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin odamızda bulunan katılım formunu doldurarak, ödeme dekontu ile birlikte, en geç 8 Eylül 2009 Salı gününe kadar DEİK’e iletmesini (Faks: 212. 270 35 92 veya ibenek@deik.org.tr) rica ederim.