* DEİK/Türk – Kuveyt İş Forumu [DEİK) - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* DEİK/Türk – Kuveyt İş Forumu [DEİK)

Türk iş dünyası temsilcileri ile Kuveyt işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarının yerinde tespit edilmesini hedefleyen Türk – Kuveyt İş Forumu’nda Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımcılara hitap etmeleri beklenmektedir.

Kuveyt  ekonomisi diğer Körfez ülkeleri gibi temelde petrol üretimine dayalıdır. Petrol fiyat ve üretim artışının kamu ve özel tüketim harcamalarını desteklemesi öngörülmektedir. Yatırımların çoğunun yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi planlanan Kuveyt’te, Hükümetin hedefi, limanların rolünü arttırarak, Kuveyt’i bölgenin ticaret ve finansman merkezi yapmaktır. Türkiye’nin 2008 yılında Kuveyt’e ihracatı, 492 milyon dolar seviyesinde seyretmiştir.  Kuveyt’ten ithalat ise 2008 yılında 2007 yılına oranla düşüş göstererek 80 milyon dolar olmuştur. 2008 yılında Kuveyt’e ihracatı gerçekleşen başlıca kalemler arasında demir ve çelik, metal eşya, canlı hayvanlar ve gıda maddeleri ile makinalar ve dokumacılık ürünleri yer alırken, Organik kimyasal ürünler, plastikler, diğer kimyasallar, makina ve ulaşım araçları başlıca ithalat kalemleri olmuştur. 2009 yılı ilk 9 aylık ihracatımız 144 milyon dolar, ihracatımız ise 150 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Kuveyt ile yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlayacak ve ilgili ülkenin önde gelen işadamları ile tanışma fırsatı sağlayacak söz konusu ziyarete katılacak üyelerimizin katılım formunu en geç 07 Aralık 2009, Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar DEİK’e (E-mail: adiblan@deik.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.