DENETİMLER DEVAM EDİYOR - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın 02/09/2020 tarih ve 14209 tarihli genelgesinde istinaden 4 Eylül Cuma günü tüm Türkiye'de, Valiliklerin yönetim ve koordinasyonunda COVID-19 tedbir/kurallarına yönelik eş zamanlı denetimler yapılacağı bildirilmiştir.

Söz konusu genelgede;

• Koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için 4 Eylül Cuma günü tüm il ve ilçelerimizde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimlerin gerçekleştirileceği,
  • Denetimlerin; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) kapsayacak şekilde planlanacağı bildirilmiştir.

Yapılacak denetimlerde cezai müeyyideye maruz kalınmaması adına tüm üyelerimizin kendi sektör gerekliliklerini yerine getirmeleri büyük önem arz etmektedir.