Depremden Etkilenen Vatandaşlarımızın İşe Yerleştirilmesine Aracılık Edilmesi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sayın Üyemiz,

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden gelen 16.02.2023 tarih 13391926 sayılı yazıda; ülkemizde 6.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından,Adana,Adıyaman,Diyarbakır,Gaziantep,Hatay,Kahramanmaraş,Kilis,Malatya,Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde üç ay süre ile olanüstü hal ilan edilmesine karar verildiği,deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın,deprem bölgesindeki illerden diğer illere geçiş süreçleri ve geçiş yapılan illerde KYK yurtlarına,çeşitli kurum ve kuruluşların misafirhanelerine,otellere,sosyal tesislere ve benzeri alanlara yerleştirilmesi işlerinin devam ettiği belirtilmiştir.

İlçemizde de sayılan yerlerde konaklayan; depremden etkilenen vatandaşlarımızın istihdamı ile kendilerine ve ailelerine yeniden bir hayat kurabilmeleri için iş gücü piyasasına kazandırılmaları adına işletmelerinizde ihtiyaç duyulan alanlardaki açık işlerde nitelikleri uygun olan depremzede vatandaşlarımıza öncelik verilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi rica edilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.