* Dolandırıcılık / Ukrayna [TOBB] - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

* Dolandırıcılık / Ukrayna [TOBB]

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği `nden alınan bir yazıda , kendisini Odessa Ticaret Ataşesi M. Kemal Günay sahte isim ve unvanıyla tanıtan bir şahsın, Türkiye`den çeşitli firmalara, sahte belgeler ile sözde ihale duyuruları gödererek iş tekliflerinde bulunduğu ve sözleşme imzalamak üzere ücret talep ettiği bildirilmiştir.

Yazıda, sahte belge ve ihale duyuruları ile Türk firmalarını dolandırmaya çalısankisiler tarafından, basvuru sürecinin sirketler adına Ataselik tarafından takip edileceğinin bildirildiği ve ihaleye katılım sağlanabilmesi için gerekli ödemelerin, Ukrayna`da kamu görevlisi olduğunu iddia ettikleri Inna Sobolevskaya`ya ya da Odessa Ticaret Ataseliği`nde görevli olduğunu iddia ettikleri Gurban Isayev adına Western Union aracılığı ile önderilmesi gerektiğinin bildirildiğinin ifade edilmektedir.

Odessa Ataseliğimizce Ukrayna makamları nezdinde yapılan girisimler neticesinde, anılan sahıslar tarafından gönderilen ihale duyurusunun sahte olduğunun teyit edildiği, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü`nün Dısisleri Bakanlığı`na muhatap bir yazısında da, bu tür dolandırıcılık olaylarını uzun süredir yaptığı anlasılan ve asıl kimliğinin "Bülent Canpolat" olduğu düsünülen, ancak kendini Bülent Can Okanoğlu, Ahmet Keal Gündoğdu, M. Okan Canoğlu, Mete Bora Tankurt, M. Tolga Süleymanoğlu, Tolga Bilgenir, Bora Cebeci, İsak Bayramoğlu sahte isimleriyle Büyükelçilik Dıs İliskiler sorumlusu, Ticaret Atasesi ve ihale komisyon sorumlusu olarak tanıtan kisi olduğunun düsünüldüğünün ifade edilmiştir.

Bu tür aracılık teklifleri konusunda üyelerimizin dikkatlı olmalarını önemle belirtiriz.